Naturskyddsföreningen Gävleborg överklagar beslut om licensjakt på varg

Fotografi: Pixabay

Länsstyrelsen i Gävleborgs län har tidigare fattat beslut om licensjakt på varg i tre olika revir under 2023 varav ett delas med Dalarnas län. Beslutet har fattats trots att vargen är starkt hotad och idag inte lever upp till de lågt satta kriterier som forskningen kommit fram till är nödvändiga. Detta kommer att leda till att chanserna att nå gynnsam bevarandestatus för arten ytterligare decimeras. Naturskyddsföreningen Gävleborg anser beslutet vara under all kritik och har därför överklagat det till Förvaltningsrätten i Luleå. Läs den fullständiga överklagan: Överklagan licensjakt 2023_Naturskyddsföreningen Gävleborg

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.