Remissvar länstransportplan Gävleborg

Utsläppen av växthusgaser ökar i Gävleborg, Sverige och världen. Den senaste klimatforskningen visar att klimatförändringarna är större än det värsta scenariot i rapporterna från 2007. Det innebär katastrofala följder. Vi måste agera kraftigt – nu!

Det räcker inte med att byta till förnyelsebara energikällor. Transportmängden måste minska. Det finns många bra sätt att underlätta för ”källsortering” av resor/transporter. Vi måste se till att det går att ta sig fram på ett mer hållbart sätt, både för gods och människor. En fungerande kollektivtrafik är nyckeln till ett gott Gävleborg att bo och verka i. Satsa på gång och cykel, järnväg, busstrafik och bygg system för samåkning, bilpooler m.m. Antalet bilar måste minska och drivas fossilfritt med el, biogas etc. Vid nybyggnation av vägar och järnvägar måste stor hänsyn tas till biologisk mångfald i skog och mark. Särskilt viktigt är det att värna om jordbruksmarken.

Läs hela remissvaret: Remissvar Länstransportplan NF Gävleborg 2017

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.