Vi överklagar vargjakten!

Svenska Rovdjursföreningen och Naturskyddsföreningen Gävleborg överklagar Länsstyrelsen beslut 2016-09-29 om licensjakt efter varg i Gävleborgs län.

Beslutet bör upphävas därför att:

* ett genomförande av detta beslut, och av de beslut om licensjakt efter varg som samtidigt fattats av länsstyrelserna i Värmlands län och Örebro län respektive Dalarnas län, skulle försvåra uppnåendet av en gynnsam bevarandestatus för vargen i Sverige

* beslutets syfte och utformning passar inte in på något av de syften som enligt EU:s art- och habitatdirektiv kan utgöra skäl för undantag från det strikta skyddet för vargen, och dessutom är beslutet varken ändamålsenligt eller proportionerligt

 * när det gäller att minska risken för vargangrepp på tamdjur finns det andra, lämpligare lösningar

* även om beslutets syfte hade varit i överensstämmelse med undantagsbestämmelsen 16.1.e i art- och habitatdirektivet, så uppfyller beslutet inte de till 16.1.e hörande villkoren om begränsat antal och strängt kontrollerade former

* i beslutet rekommenderas användning av jakthundar på ett sätt som strider mot jaktlagen § 27 och jaktförordningen § 18 stycke 2

Överklagande-licensjakt-2016-Gävleborg

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.