Vildrik länsstämma med natursnoksbus

Redogörelse för verksamhetsberättelsen, foto: Carl Alexander Lindman

Gävleborgs länsstämma hos Vildriket i Järvsö blev en trevlig tillställning med en skön och avslappnad atmosfär! Trolska skogen blev årets miljö- och naturpristagare och firades med uggla, biholkar och väl utvalda ängsfröer. Motiveringen löd som följer:

”För Trolska skogens snillrika sätt att väva samman natur och kultur till en förtrollande enhet som trollbinder liten som stor. Det är inte bara det utomordentliga valet av hälsingeskogen som platsen för återkommande skådespel som förtjänar lovord utan även det hänsynsfulla utformandet. Här har ingen byggnad tillkommit utan hänsyn till den omgivande naturen och hela verksamheten genomsyras av hållbarhetstänk. På vilket annat ställe kan exempelvis en besökare uppmuntras till att köpa ingenting än just hos Trolska skogen. Här får små som stora roas, utbildas och utmanas, allt på naturens villkor. Fler Trolska skogar åt folket!”

Prisutdelning till Trolska skogen och dess grundare Helena Brusell,
foto: Carl Alexander Lindman

Som kronan på verket underhöll två av Ljusdals natursnoksledare stämmodeltagarna kungligt efter fin vegetarisk lunch på Bergshotellet. Det var härligt att se hur deltagarna spånade fritt kring en kottes användningsområde och parade ihop sig med hjälp av olika djur för att sedan leta efter sina spår. Det råder ingen tvekan om att Natursnokarna i Ljusdal aldrig har tråkigt när de ses.

Natursnoksaktivitet pågår inne hos Vildriket då vädret inte var lika bra som stämningen. Foto: Jenny Olsson

Under själva stämman fick styrelsen ansvarsfrihet och Bernt Larsson omvaldes till länsordförande. I övrigt är nu ordinarie ledamöter Anders Ekholm, Inga-Lill Carlsson, Jan Östlund och Tommy Stenergard. Ersättarna är i sin tur Ann-Catrin Bergman, Daniel Ekblom, Johan Axell och Lena Hoff.

För den som är nyfiken på Trolska skogen: Trolska skogen

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.