Välj eko för naturen – räkna ut din ekoeffekt 

Om alla i Gävle byter till ekologisk potatis under ett år slipper naturen 239 068 liter bekämpningsmedel. Om alla barnfamiljer i Sverige byter ut sin spagetti och köttfärssås till ekologisk en enda gång så stoppas 1 miljon liter bekämpningsmedel!

Naturskyddsföreningens nya ”Ekoeffekt”-kalkylator visar tydligt att ekologiskt verkligen gör skillnad. Med kalkylatorn kan du enkelt räkna ut hur mycket naturfrämmande bekämpningsmedel och konstgödsel som undviks när du, din stad eller hela Sverige väljer eko.

När du väljer ekologiskt bidrar du till att öka artrikedomen av bin, fjärilar och insekter. Visste du att en ekologisk gård i genomsnitt har 50 % fler arter av växter och pollinatörer jämfört med en o-ekologisk gård?

Vi förstår att det ekonomiska läget är tufft för många just nu. Men prisskillnaden mellan ekologiskt och konventionellt odlat har minskat och ibland är eko till och med billigare. Att bara byta ut en enda vara är en positiv insats för naturen och klimatet. Det fixar du!

Bernt Larsson, ordförande Naturskyddsföreningen Gävleborg

 

Räkna ut din ekoeffekt – Naturskyddsföreningen (naturskyddsforeningen.se)

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.