Skogsdagarna 16–24 sept – detta händer i Gävleborg!

Naturkänsla! Höstfärger, svamp, skogsbad, skogsparkour, lugn, myller.… Vad vill du fylla dina skogsdagar med?Att vara i skogen är ett fantastiskt sätt att umgås och samtidigt lära sig om naturen. Skogen är till för alla! Därför lanserar Naturskyddsföreningen skogsdagarna; med syfte att få fler att upptäcka och uppskatta skogen.

Flera kretsar/lokalföreningar ordnar aktiviteter under veckan: svamputflykter, må bra-skog, helgresa till Ljusdal, orientering, ringmärkning av fåglar, föredrag om hyggesfritt skogsbruk m.m. 

Läs mer på Skogsdagarna 16–24 september 2023 – Naturskyddsföreningen (naturskyddsforeningen.se) med bl a digital tipspromenad och Uppdrag skog. 

Skogsdagarna Gävleborg: 

September VOXNADALEN Hitta ut i Ovanåker pågår till 1/10. Med gratis karta eller i appen kan du bland annat finna de två checkpoints som föreningen sponsrat i år. Mer info på Hittaut.se illma.psson@gmail.com 

16/9 BOLLNÄS Skog för välbefinnande. Forskning visar att det finns vissa kriterier för att en skog ska fungera som bäst för vila och återhämtning. I Bollnäs närhet finns flera sådana områden. Vi söker upp en ”Må bra skog” och samtalar om skogens betydelse för oss som bor här och även vad forskningen säger. Samling kl.10 på parkeringen vid Bollnäs simhall. Ta med fika och sittunderlag. torbjorn.alsing@telia.com 

16/9 DELLENBYDGEN Skogsutflykt med svamptema. Vi åker ut i gammal skog och lär oss mer om marksvamp och vedsvamp. Samling vid parkeringen utanför badhuset vid Ede skola kl 11. Vi räknar med att vara tillbaka senast kl 15. Klä er efter väder och ta med fika så ses vi. Frågor: Per-Gunnar 070-595 47 55, p-gj@outlook.com 

16–17/9 GÄVLE/SANDVIKEN Ensjölokarna och Gröntjärn. En helg med övernattning för besök i de två naturreservaten i nordvästra Hälsingland. Anordnare: Laila Bissman, 073-060 16 49 

17/9 VOXNADALEN Välkommen att delta när fågelklubben i Bollnäs ringmärker fåglar kl 9, ev. tidigare, se närmare på sociala medier. Vi kommer att vara vid Sävtjärn, parkering vid Knåda Sport. Vi bjuder på fika. illma.psson@gmail.com 

18/9 BOLLNÄS Svamp och skog. Utflykt till Tjuvbergets naturreservat. Vi har svampkonsulent Monica Svensson som guide i ett av Bollnäs naturreservat. Se också vår hemsida och Facebook för information. Anmäl er gärna till Monica 073-539 16 31. Samling kl. 14 på parkeringen vid Bollnäs simhall. Ta med fika och sittunderlag. 

19/9 SÖDERHAMN ”Hållbart skogsbruk – finns det på andra sidan hyggena?”
Dagen består av två delar.   

  1. Fältbesök på eftermiddagen, anmälan till Christina senast 14 september.Samling 14.15 vid Kvarnen-parkeringen för samåkningtill Pipsjön där vi bland annat tittar på alternativ avverkning på kommunens mark. Något ätbart serveras innan: 
  2. Föreläsning på Gröna Rummet, First Hotel Statt. Ingen anmälan behövs. Kl 18: Visning av drönarfilm från Pipsjön.Kl 18.30Föreläsning med Ola Engelmark (bifogad bild).

Kontakt: Christina Åström, 070-202 47 32 eller Alf Pallin, 070-247 44 20. 

https://www.facebook.com/events/3519276431654193/

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.