Rapport från Riksstämman 2023 i Västerås

Invigningen av Riksstämman i Västerås konserthus, foto: Jenny Olsson

Det var en händelserik och intensiv långhelg som ombud och anställda bjöds på under årets länsstämma. Det är långt ifrån varje stämma som en ny riksordförande utses, men denna gång var det dags. Johanna Sandahl fick en fin avtackning och Beatrice Rindevall ett varmt mottagande. Riksvalberedningen hade arbetat intensivt, seriöst och öppet, vilket tydligt framgick. Deras engagemang märktes särskilt när de även skickade ut en uppmaning till alla förtroendevalda, att nominera fler från norra Sverige och människor med olika bakgrund. Detta för att få en så variationsrik styrelse som möjligt är, vilken också speglar samhället i stort.

Som om inte detta vore nog fick stämman denna gång även fatta beslut om en uppdaterad Framtidsstrategi för kommande år (riksföreningens verksamhetsriktlinjer) samt uppdaterade stadgar. Att ändra på de sistnämnda är inte alldeles enkelt och kräver ett godkännande från 2/3 av de röstberättigade. Det tog lite tid, men till slut lyckades även dessa röstas igenom.

För de som deltog vid en Riksstämma för första gången var det hela nog en smula omtumlande, men även de luttrade fick en utmaning då ett nytt röstningssystem, Easymeet, användes och samtliga ombud försågs med Ipads. Det uppstod onekligen en del förvirring i och med detta, men kan på sikt vara en god investering för att säkra föreningsdemokratin.

Sammanfattningsvis var länet förhållandevis väl representerat och ombuden mycket uthålliga. Det som länet framförallt kunde stoltsera med under denna riksstämma var att Denise Fahlander, eldsjälarnas eldsjäl, mottog det ärofyllda priset Silverfalken.

Denise kunde inte delta under lördagskvällens prisutdelning utan skickade en tackfilm. Foto: Jenny Olsson

Utdrag ur länsförbundets nominering av Denise Fahlander:
”Denise har varit aktiv i föreningen under många år och innehaft en mängd olika roller såsom länsordförande, sekreterare och valberedare. Tack vare Denise har Gävleborg levande regionala arbetsgrupper inom Handla Miljövänligt och Ängsfrågor. Denise är även aktiv inom den, i Naturskyddsföreningssammanhang unika, viltvårdsgruppen och har under två mandatperioder representerat naturvården inom länets Viltförvaltningsdelegation.”

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.