Pop-up Återbruksgalleria i Gävle – Vilken enastående idé!

Inspirationsbord och nedan till höger Denise Fahlander, foto: Jenny Olsson

Igår slog dörrarna upp till detta fantastiska initiativ och redan en halvtimme efter öppning sjöd det av liv i återbruksgallerian. Det gick att byta sticklingar, ta vara på julens lökväxter m.m. från närliggande floristbutik, få inspiration till egna återbrukskreationer liksom fynda färdiga sådana liksom second hand kläder och husgeråd. Utanför lokalen där merparten av utställarna höll till var även Cykelköket i Gävle på plats och igår var det en av föreningens enorma drivkraft till eldsjäl, Denise Fahlander som bemannade.

Totalt medverkar 15 olika aktörer i gallerian varav flertalet second hand butiker, Gästrike Återvinnare, Tove tapetserare och Busfrö kan nämnas. Den sistnämnda aktören bedriver för övrigt sin verksamhet i samma hus som gallerian håller till i, Wasahuset, väldigt centralt i Gävle. Hela Busfrös verksamheten bygger på byt och sälj, vilket kanske också gör att utbudet håller en väldigt hög standard och ger ett fräscht intryck.

Skribenten var allt en smula lyrisk under sitt besök i Wasahuset. Hoppas att detta härliga initiativ blir till permanent verklighet!

Välkommen till Pop-up Återbruksgalleria Gävle! – Gävle kommun (gavle.se) går det att läsa vad en kan göra under de dagar gallerian pågår:
Plantbyte
TaGehylla
Sycafé
Pyssel & Pussel
Hantverk
Miniloppis
Cykelfix
Café i samarbete med Träffpunkt för seniorer, öppet vardagar kl. 10–16, lördag kl. 10-15

Bodil Dürebrandt, projektledare för Återbruksprojektet i Gävle, foto: Jenny Olsson

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.