Insändare: Varför ska du köpa ekologiskt från Sverige?

Sårbarheten i det svenska lantbruket har blivit tydlig. Det brukar sägas att vi är självförsörjande på livsmedel till ca 50%. Men om man räknar in insatsmedel som konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel som det o-ekologiska lantbruket är beroende av så blir graden av självförsörjning ännu lägre.

Den pågående kostnads- och säkerhetskrisen visar på fördelarna med ett kretsloppsbaserat jordbruk utan kemiska bekämpningsmedel och importerad, mycket energikrävande konstgödsel. Eko handlar om att ställa om till en långsiktigt hållbar matproduktion. Välj ekologisk mat från Sverige när du har möjlighet!

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.