RATT-X för fossilfria transporter

Projektet RATT-X (Regionala Alternativa Teknologier för Trafiken i X-län) ville bidra till att Gävleborgs län blir en fossilfri transportregion till år 2030. Målgruppen var i första hand Gävleborgs små och medelstora företag.

– Vi tittade på hela kedjan med råvaror, förädling, distribution, försäljning och användning av biogas, biodiesel och el för vägtransporter, berättar Karl Hillman, docent i miljövetenskap vid Högskolan i Gävle. Vilka lösningar kommer att vara hållbara och lönsamma på sikt för olika aktörer och olika ändamål?

Läs mer på https://hig.se/ratt-x

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.