Återställ ekosystem skadade av vattenkraft i Sandviken

Sandvikens kommun äger ett tiotal småskaliga kraftverk, och dessa kan nu åtgärdas genom den fond som de stora kraftbolagen skapat. Om Sandvikens kommun väljer att avveckla de förmodligen olönsamma kraftverken får de drygt 74 miljoner kronor av fonden i produktionsersättning (minst).

Då kan Sandvikens kommun bli av med ett ekonomiskt dilemma med kostsamma småskaliga vattenkraftverk samtidigt som miljön får en ordentlig skjuts. Därmed skapas också förutsättningar för en mer livskraftig besöksnäring kopplad till fria vattendrag, paddling och sportfiske. Vår fråga till Sandvikens kommunpolitiker är därför – vad väntar ni på?

Läs hela debattartikeln Debattartikel_Ett hållbart Sandviken

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.