De Vilda Blommornas Dag 16 juni

Naturskyddsföreningens kretsar i samarbete med Svenska Botaniska Föreningen och Gävleborgs Botaniska Förening. Se även http://dvbd.se/ och http://gavleborgsbotaniskasallskap.se/

16/6 VOXNADALEN Blomstervandring i Svabensverk Samling kl. 13 vid Pannkakshuset Bockahästen. Ledare: Stefan Olander, 070-5692690. I samarbete med GÄBS.

16/6 HOFORS-TORSÅKER Vilda blommornas dag Samling Skommarhyttan kl 10. Vi tar en promenad och studerar blommorna i det artrika gamla kulturlandskapet runt masugnen. Här finns också andra miljöer som sjöstrand och strömmande vatten med arter som hör hemma där. Lätt terräng för vandring. Ta med fika. Kontaktperson Barbro Risberg 076 138 29 00

16/6 SANDVIKEN/OCKELBO Blomstervandring i Jädraås Samling vid Jädraås Herrgård kl. 14. Vi går ner till ängarna vid hyttan och smedjan och tittar på blommor som finns där. Guide är Inga-Greta Andersson och Berit Berglund, känd från ”Berits blommor” i Naturmorgon i P1. Ta med lite fika så fikar vi vid ängen. Samåkning från Lidl P i Sandviken kl. 13.15.

16/6 NORDANSTIG Blomstervandring Kråkbäcksvallen. Samling kl 10 vid vägskälet mot Knoppe i Fiskvik för samåkning till Kråkbäcksvallen. Ann-Christin Jäderholm 070 539 14 35

 

På lördagen även:

15/6 HUDIKSVALL Forsanatta vid Bartjärnsberget
Vi svarar på frågor om sommarnattens läten och annat av intresse i skogen vid Bartjärn. Forsanatta startar vid badet i Ofärne på kvällen kl 20. Man kan välja att gå den långa vandringen på ca 2 mil eller en kortare slinga över Trogstavallen, mellan Sorgbo och Bartjärnsberget. Se mer på www.forsabygden/forsanatta/

15/6 SÖDERHAMN Utflykt Skidtjärnsbergets naturreservat. Söder om Älgnäs vid skidtjärnen. Reservatet omfattar ett mindre skogsområde på storblockig mark. Här växer en äldre lövrik barrblandskog. Det finns inga stigar så räkna med lite utmaningar för vandringen. Samåkning från Resecentrum kl 10. Samling också vid korsningen mot småströmmarna efter vägen mot Älgnäs från väg 83 mellan Tönnebro och Stråtjära kl 10:30-10:45. Frågor: Christina Åström 070 202 47 32

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.