Förhandsbeställ angelägen skogsbok

Självklar läsning för alla som vill fördjupa och uppdatera sin kunskap om den svenska skogen…
En bok med en mångfald av perspektiv på skogsfrågan: klimatet och skogen, hur utbyggnaden av vindkraft på fel platser exploaterar gammelskogar, mångbruket, naturskyddsfrågan, landskapets omvandling, bevarandebiologi, branden och skogen, skogshistoria etc. Den är skriven av en grupp människor som för de naturliga ekosystemens talan, inför dagens naturfrämmande samhälle.

Boken utspelar sig i Dalarnas och delvis Gävleborgs skogslandskap, men är relevant och intressant läsning för alla som vill veta mer om människan och skogen, om hållbar utveckling i ett nationellt och globalt perspektiv. Tillståndet i Dalarnas skogar liknar på nästan alla punkter situationen i den nordliga taigan i vårt land och våra grannländer, mer eller mindre.

Förhandsbeställ hos Naturskyddsföreningen Dalarna: Kansli.Gavledala@naturskyddsforeningen.se. Ange postadress och antal ex.

Pris 200 kr plus ev. frakt.

Utgivning: Början av mars. 384 sidor, 23 kapitel och mer än 50
fotografer/illustratörer, bl a Gävleborgs Anders Delin och Bert Andersson.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.