Trevlig skogsutflykt i Trönö

Vi blev 12 personer som gick runt i en härlig skogmiljö vid Tannåsen i  Trönöskogarna.och såg många olika ovanliga svampar – som indikerar att det är en värdefull skog. Bland annat såg vi Gul taggsvamp, Orange taggsvamp,  Dofttaggsvamp, Flattoppad klubbsvamp och Kamfingersvamp bland många fler. Göran förde protokoll och det har blivit inrapporterat till Artdataportalen. Vid bäcken där vi fikade växte en ca 25 cm hög fingersvamp som inte helt var bestämd till arten om jag förstod rätt. Flera var med som kände till väldigt mycket om naturen och kunde lära oss övriga. Det var väldigt trevligt!. Ni som har tillgång till Facebook kan se en del bilder där på sidan ”Skogsgruppen Gävleborg” eller ”Gävleborgs botaniska sällskap”

Inga-Greta Andersson

Detta inlägg har kategorierna Skog. Bokmärk länken.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.