Fler sköna Natursnoksledare sökes!

Natursnok

 

Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barn- och  familjeverksamhet. I Natursnokarna upptäcker barn och deras vuxna naturen  tillsammans. Dels för att det är så kul, dels för att det får oss att må bra.  Men också för att vi ska bota naturbristen i samhället och för att lära känna  och förstå mer om naturen.

I Natursnokarna kollar vi till exempel in vad som händer i en  stubbe, följer djurens spår i snön, håller småkrypsrace, spanar in fladdermöss  och småfåglar. Vi testar om vi kan hoppa längre än en hare och om vi kan känna  igen olika knoppar på träden. Och vi fikar runt många eldar. Aktiviteterna  varierar beroende på årstid, vilken ålder det är på barnen och vilka intressen  Snokgruppen och ledarna har.

Det finns gott om barn som vill snoka i naturen. Vi vill starta  fler grupper och behöver fler ledare! En Natursnoksledare behöver ha upptäckar-  och leklust och förstås vilja vara ute med barn. Men du behöver inte vara expert  eller biolog.

Tag chansen och gå vår uppskattade Snokledarutbildning om en  eller två dagar!

Här ser du var vi håller utbildningar i år. Du kan välja var du  vill utbilda dig. Endagarsträffarna är i första hand till för dem som bor i  närheten, i mån av plats (m ax 25 personer/utbildning) får medlemmar från andra  delar av landet vara med. Blir du nyfiken? Läs mer om utbildningarna på http://www.naturskyddsforeningen.se/natursnokarna eller på vårt intranät naturkontakt (ha  medlemsnumret redo) https://natursnokarna.naturkontakt.naturskyddsforeningen.se/

Eller kontakta oss direkt på  natursnokarna@naturskyddsforeningen.se

26-27  april       Skellefteå

17-maj              Uppsala

24-25 maj          Borlänge

15-18 juni          Örebro

30-31  aug         Ockelbo/Gävle

13-14 sept        Växjö  (preliminärt datum)

27-sep               Stockholm, Järfälla

11-12  okt          Fristad,  Borås

25-26 okt            Hörjel, Skåne

 

Möjlighet att anmäla dig till de tre första har du på  nedanstående länk. Inbjudan och anmälningslänkar läggs ut vartefter de blir  klara:

http://www.naturskyddsforeningen.se/natursnokarna

Varmt välkommen att snoka i  naturen!

Snokkansliet/Eva Lindberg och  Anna Wahlberg

 

Naturskyddsföreningens  rikskansli

Åsögatan 115, 2  tr 116 91 Stockholm

Tel: 08-702 65 15

E-post:  natursnokarna@naturskyddsforeningen.se

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.