Debatt: Skydda våra stränder och skogar!

Vi befinner oss i en akut miljökris med ett skenande klimat och utarmning av biologisk mångfald. Miljökrisen drabbar och påverkar såväl Sverige som andra delar av världen redan idag och det kommer att bli värre om vi inte agerar kraftfullt och insiktsfullt. Det vore ett stort misstag att försvaga strandskyddet och skyddet av värdefull skog. 

Att behålla ett starkt och generellt strandskydd är en viktig åtgärd för att bevara biologisk mångfald. Det är även en klimatåtgärd, eftersom skydd av strandnära miljöer säkrar naturliga kolsänkor och minskar risken för översvämningar. 

Att utöka skogsskyddet och ställa om till hållbara brukningsmetoder är helt nödvändiga åtgärder om vi ska kunna bevara skogens biologiska mångfald och friska skogsekosystem. Dagens ohållbara skogsbruk, med kalhyggen som främsta metod, har omvandlat vår natur i grunden och medfört en kris för den biologiska mångfalden. 

Vi hoppas att våra förtroendevalda politiker fattar kloka beslut inför framtiden och ser till att strandskyddet bevaras och att värdefulla skogar skyddas. De beslut som fattas nu kommer att påverka framtida generationer för alltid.

Läs hela debattartikeln
Insändare-strandskydd-och-skog-210711_Slutgiltig

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.