Tillverka ditt eget orv till lien

Sammanfattning: Börja med att göra ett enkelt rakt orv med två knaggar. Använd lämpliga dimensioner från brädgården eller ett runt naturligt ämne. Ämne till knaggarna kan du hitta på återvinningen eller i upplag efter röjning. Gamla tallar har också ett grenverk där man kan hitta lämpliga ämnen till knaggar efter en avverkning. När du har vunnit erfarenhet från ditt första orv pröva att göra det mera ergonomiskt genom en svag S-form och/eller anpassa nedre knaggens vinkel.

Läs mycket mer och se bilder i Allan Edbloms skrift på
https://gavleborg-lan.naturskyddsforeningen.se/ang-jordbruk/

Lycka till!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.