Hälsinglands flora ges ut i maj

Floran är ett rikt illustrerat praktverk och länge efterlängtad i hela Hälsingland. Den utges i maj i två linneband om sammanlagt nästan 1200 sidor. Texten bygger på personliga observationer och vetenskapliga fakta. Vackra närbilder på ståndare och pistiller omväxlar med bilder på natur och miljö. Författarna är Anders Delin, Björn Wannberg och Arnold Larsson.

DEL 1: NATUR OCH VEGETATION
DEL 2: ARTER

Berättande texter ger både överblick och detalj, och generöst med kartor och klustertabeller gör Hälsinglands flora till en riktig botanisk långkörare. Fotomaterialet är vackert och undervisande. TALLEN och HJORTRONET är de två växter som valts att pryda florans båda omslag.

Foto: Alf Pallin och Stefan Olander

Floran kommer att kunna köpas genom https://svenskbotanik.se, i bokhandeln och på vissa muséer. Även lokala bokombud inom Gävleborgs Botaniska Sällskap kan ha floran till försäljning. Priset är ej fastställt än, men omkring 400-500 kr får man räkna med.

Boksläpp 25 maj kl 10-14 på Bollnäs bibliotek med tal av bl a Thomas Tidholm. Här kan du köpa boken till specialpris!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.