De Vilda Blommornas Dag 17 juni

HOFORS-TORSÅKER I år tar vi vår blomstervandring på den fina slåtterängen vid Fäbods Östansjö. Samling vid Lidl kl. 10 eller Handelsbanken Torsåker kl. 10.15. Ta med dig förmiddagsfika för en rast i grönskan. Blomstervandringen genomförs i samarbete med Svenska Botaniska Föreningen. Barbro Risberg 076-138 29 00

SANDVIKEN Vandring till Sjöbergs fäbod där vi tittar på den vackra blomsterängen. Samling vid ÖB:s parkering vid Wega kl. 14.00. Det finns möjlighet att åka bil fram. Ta med fika! I samarbete med Svenska Botaniska Föreningen och Studiefrämjandet. Guide: Inga-Greta Andersson, tel. 070-354 94 89.

FÄRNEBOFJÄRDENs nationalpark. Fira De vilda blommornas dag med en blomstervandring i Färnebofjärdens nationalpark! Karin Haulin lotsar er över älvängar och längs Dalälvens strand. Samling kl 10 vid nationalparkens huvudentré i Sevedskvarnsområdet på Mattön, ca 3 km sydost om Gysinge. Ta gärna med fika och kläder efter väder. Ingen förkunskap är nödvändig och det kostar inget att delta. kl. 10.00-ca 13. Karin Haulin 070-558 83 14.

NORDANSTIG Blomstervandring i Ånäset Hassela. Samling: utanför Hassela skola kl. 10. Ansvarig: Ann-Christin Jäderholm, tel. 070-539 14 35

SÖDERHAMN Vi träffas vid Lynäs sommarhem kl 13.30 och samåker sedan vidare till Långnäsudden. Bosse Forsling är vår guide under dagen. Långnäsudden är ett av våra senaste naturreservat. Det beslutades i slutet av 2016. Den har mycket höga naturvärden. Marken i Långnäsudden är näringsrik. Det gynnar den lundartade floran och gör att det är gott om örter, gräs och ormbunkar. Stövlar eller kängor kan vara bra. Ta med eget fika. Mycket välkomna! Kontaktperson Christina Åström 070-2024732

VOXNADALEN Gårdtjärnsberget-Edsbyn. Vi besöker skidbacken för att kolla vilka växter som trivs i den miljön. Samling kl 14 på parkeringen vid Skidbacken. Guide: Stefan Olander 070 569 26 90.
Tag på skor/stövlar och kläder så att du kan gå även vid sidan av stigen och på fuktiga ställen och tag gärna med fika. Alla är välkomna att deltaga, och det är gratis. Föranmälan krävs ej. Arr: Voxnadalens Naturskyddsförening och Biosfärkandidat Voxnadalen. Kontaktperson Stefan Persson 070 55 22 162

 

De botaniska föreningarna i Norden anordnar denna dag en mängd blomstervandringar.
Läs mer på http://svenskbotanik.se/dvbd/entry/1896/

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.