Hjälp oss skydda våra skogar!

Skogsgruppen Gävleborg bjuder in till insamlingsmöten av områden som du anser har sådana naturvärden att de kan bli reservat. Välkommen till träffarna i Sandviken 25 jan, Bollnäs 22 feb och Delsbo 22 mars – alla kl 18.30. Anmälan via http://alturl.com/45uyn

Vi vill nå alla som har kunskaper och intresse för att bidra i vårt arbete med att skydda naturskogar så sprid gärna!

Under 2016 har vi gjort några brandkårsutryckningar och lyckats påverka avverkningens omfattning så att skadan på naturen minskat eller helt uteblivit.

Vi arbetar också långsiktigt med att bygga upp en databas med beskrivningar av områden som vi anser har sådana naturvärden att de ska skyddas. Det finns nu 14 objekt på sammanlagt 800 ha i databasen. Den skickar vi till Länsstyrelsen Gävleborg som också gör den tillgänglig för Skogsstyrelsen. De tar med den i sitt s k bevakningsskikt med områden som kan bli reservat och som de granskar noga om det kommer in en avverkningsanmälan.

Du kan också maila eller skicka brev med en beskrivning till någon av oss i skogsgruppen. Det är viktigt att det finns med en karta så att vi kan besöka och inventera området. Tack på förhand!

Stig.hammarsten@bredband.net  070-588 52 43

Magnus.andersson@foran.se

Detta inlägg har kategorierna Skog. Bokmärk länken.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.