Boktips: Livet omkring oss

Boken handlar om flora och fauna på den gård i Torsåker i Gästrikland, där jag och min livskamrat Inger Wibergh bor sedan ett antal år. I boken berättar jag i text och bild om några av de ängsblommor, insekter, spindlar, groddjur, fåglar och annat levande som finns på gården. Boken är en beskrivning av min personliga bildningsresa för att lära mig mera om vår gårdsmiljö, med ängar och hagar som hävdats med slåtter eller bete i flera generationer. För några år sedan gav jag mig själv ett uppdrag att fotodokumentera
artrikedomen på den här ängsmarken. Det har blivit många bilder och jag har lärt mig mycket. Och framför allt har jag
förundrats över allt det liv som finns nära, omkring oss.

Genom boken vill jag dela med mig av den här förundran – och av den respekt och glädje jag känner inför naturens
rikedom. Inger och jag har en hemsida www.asmundshyttan.nu där det finns mer information. Boken är på 108 sidor och kan
beställas på tel 070-6994241 eller e-post livet-omkring-oss@telia.com.

Med vänliga hälsningar
Lage
lage.bergstrom@telia.com

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.