Lyckad länsstämma i Torsåker

I helgen höll Naturskyddsföreningen Gävleborg länsstämma i Hästbo utanför Torsåker. Där antogs bl a en ny rovdjurspolicy, en ny styrelse för länsförbundet valdes och det första natur- och miljövårdspriset delades ut. Carolina Klüft var den som besökte stämman från riksstyrelsen.

– Vi slår nytt medlemsrekord med 221 000 medlemmar, de flesta nya är i min ålder faktiskt 30-34 år, sa Carolina Klüft, från Naturskyddsföreningens riksstyrelse. Föreningen har tre ben: naturkänsla, grön konsumentmakt och politisk påverkan. Fokus i år är kampanjerna Byt till eko och Klimatmaxa, men vi fortsätter även arbeta med Giftfri förskola och mycket annat.

– Regionalt har vi klimatkampanjen Pol till pol tillsammans med Järvzoo. Den handlar om hur djuren påverkas av klimatförändringarna och vad man själv kan göra för att minska sin klimatpåverkan, berättade Ann Horn, projektledare och kassör i länsförbundet.

Efter stämman visade Stig Björk bilder ”Vår i tjäderskogen” och deltagarna gjorde en utflykt till Bysjön, en fågelsjö där Naturskyddsföreningen Hofors-Torsåker är delaktig i ett projekt att anlägga vandringsled, rastplatser och fågeltorn för att göra sjön mer tillgänglig för allmänheten. Deltagarna fick bland annat se havsörn och fiskgjuse!

– När vi startade lokalföreningen Hofors-Torsåker för 40 år sedan fanns inga naturreservat, men genom åren har vi bidragit till flera, berättade Barbro Risberg kretsordförande och själv mycket kunnig botaniker.

Powerpoint länsstämman 2015.pdf

Ny policy om uttalanden och underskrifter:
https://gavleborg-lan.naturskyddsforeningen.se/2015/04/12/ny-policy-for-uttalanden-och-underskrifter/

Nya rovdjurspolicyn:
https://gavleborg-lan.naturskyddsforeningen.se/2015/04/13/ny-rovdjurspolicy-antogs-pa-stamman/

Nya styrelsen:
https://gavleborg-lan.naturskyddsforeningen.se/2015/04/11/nya-styrelsen-i-lansforbundet/

Natur- och miljövårdspriset till Stefan Olander:
https://gavleborg-lan.naturskyddsforeningen.se/2015/04/11/forsta-miljopriset-till-stefan-ohlander/

Handlingar länsstämman inkl protokoll:
https://gavleborg-lan.naturskyddsforeningen.se/2015/03/31/handlingar-till-lansstamman/

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.